וירוס הפפילומה נחשב לאחד הוירוסים המדביקים כיום עם קיום יחסי מין, כשמונים אחוז מהאוכלוסיה ידבקו בשלב כזה או אחר בוירוס כעשרים אחוזים נושאים אותו כרגע בישראל. וירוס הפפילומה האנושי מוכר יותר בארבעת הזנים שלו שגם ממוספרים כ 16 ו18 יכול בלא מעט מקרים להוביל לגידולים סרטנים, כך עולה ממחקר שבוצע ב2015 שם נמצאו כ200 נשים שאובחנו כנשאיות וירוס הפפילומה יחד עם נגעים סרטנים. אך יחד עם זאת בשנים האחרונות החלה מערכת הבריאות הציבורית לחסן את תלמידי בית הספר כנגד וירוס הפפילומה ואיתו באה השאלה העיקרית, האם יש לחיסון הפפילומה תופעות לוואי?
דרכי פעולה

משנת 2019 החיסון ניתן גם לבנים וגם לבנות וניתנים שתי מנות עד שלוש, תלוי בין המרחק שנעשה בין החיסון הראשון לבין החיסון השני. על מנת להפיק את המיטב מתועלת החיסון העדיפות היא להתחסן בגילאים מוקדמים, זאת אומרת גילאים 14 עד 15 או לחליפון לפני פעילות מינית.מכך יוצא שהחיסון לגברים הוא אפקטיבי עד גיל 26 ולנשים עד גיל 45, תוכלו לרכוש את לפי מרשם בכל בתי המרקחת.
תופעות לוואי ושאר הירקות
חיסון על פי ההגדרה שלו עד המאה העשרים ואחת הוא אותו הוירוס לרוב ממנו נרצה להתחסן, אך מוחלש פי כמה וכמה. הדבר נעשה על מנת שהמערכת החיסונית שלנו המתרגם לעצמים ולחיידקים העוברים בה, שתוכל להתרגל גם היא אל וירוס הפפילומה ובכך לגרום לקלוט אותו בצורה מוחלשת יותר או מה שנקרא "מודעת" יותר. כך אנו יכולים לצמצם את השפעת הוירוס על המערכת החיסונית שלנו ועל החוסן שלה מולו. וכמובן שכמעט לכל חיסון ישנם גם תופעות לוואי שונות, גם במתן חיסון וירוס הפפילומה ישנם תופעות לוואי אך בדומה לרוב החיסונים בעלת אותם סימפטומים.
*סרחורות
*כאבי ראש
*חום מאותו היום עד 14 יום ממתן החיסון
*הקאות
*שלשולים
*כאבי שרירים
*כאבי פרקים
*הרגשה כללית רעה.
כל אלו אגב נמצאים כסימפטומים לתופעות לוואי של רוב התרופות שאותן תרכשו בבית המרקחת, וכמובן שיש להוסיף את הסיכוי לאדמומיות ורגישות באזור החיסון, דבר שגם כן עובר בצורה הרבה יותר מהירה משאר תופעות הלוואי.