בישראל ישנם עשרות ואף מאות חברות שונות, החל מחברות בינוניות ועד לחברות בינלאומיות ותאגידים חובקי עולם, וכמובן מבלי לכלול את חברות הייטק השונות המצליחות לשבור גבולות ושיאים שפתיים ותרבותיים בכל שנה. בשנים האחרונות ניתן לראות עוד ועוד חברות המשתרבבות בין חברות ייצוא וייבוא בישראל, חברות אלו המצליחות לחלוק את יופייה האמיתי של ישראל יחד עם העולם נחשבות לחשובות במיוחד בבסיס הכלכלה המקומית. אך לא פעם חברות בתחומים שונים זקוקות גם הן להכוונה, ייעוץ כלכלי וכמה טיפים שיוכלו לעזור להתנהלות הבירוקרטית הכרוכה בייצוא מוצרים ישראלים.

תנאי סף שחייבים לדעת
ישנם שלושה תנאי סף לחברות ייצוא ישראליות, כאשר שניים מהעיקריים אינם מתייחסים אל חברות הייטק כלל. הראשון מבניהם הוא כמובן הוא היקף יצוא ישיר של עד 250 אלף דולרים בשנה קלנדרית אחת, השני הוא גיוס הון של מינימום מיליון שקלים מגורמים שאינם ממשלתיים או לחילופין מחזור מכירות של לפחות 300 אלף שקל בשנה. בכל הקשור לחברות הסטראט אפ המתפתחות במדינתנו, תנאי הסף הקיימים בכדי שיוכלו להפוך לחברות יצואניות, היא כמובן סיום פיתוח המוצר והשקה שלו. אל כל אלו חשוב גם להוסיף את ייצוא של מוצרים מוגמרים, כאלו שעברו מסלול בדיקות והכנות לא רק לייצור מלא אלא גם עמידה בתקני הבטיחות השונים והבינלאומיים בהתאמה.
אסטרטגיות ייעוץ כלכלי לחברות יצואניות
השלב הראשון באסטרטגיה של ייצוא מוצרים מהארץ לחול, הוא כמובן הכרה של השטח הבינלאומי והעסקי אליו אנו נכנסים ובדיוק כמו בהכנות לפתיחת עסק בארץ כך חשוב להכיר את קהלי היעד שאנו מכוונים אליהם עם המוצר שלנו. ומלבד זאת כמובן גם בנייה של אסטרטגיה שיווקית, שלא רק "תנתח" עבורנו את קהל היעד שאלו אנו מכוונים אלא גם נדע כיצד להגיע אליו. לאחר מכן מומלץ לבצע גם איסוף מידע וניתוח שיווקי של אותן מדינות אליהן אנו מכוונים, החל מאופי הצריכה של האזרחים ועד לסביבה העסקית אליה אנחנו עומדים להיכנס. שלבי הייעוץ משתלשלים עד לכדי הבנה כיצד יש לחדור אל השוק, בחירת ערוצי שיווק שונים וכמובן עיצוב וכתיבת חומרים שיווקיים שונים.